Collagen Plus: niezbędny dla zdrowych mięśni, chrząstek i kości

Naszym kluczowym składnikiem są najwyższej jakości peptydy kolagenowe, w szczególności Peptan® – wybrane ze względu na swoją jakość i udowodnioną skuteczność. Peptan to czysty, naturalny produkt zawierający bioaktywne peptydy kolagenu typu I, identyczne z tymi występującymi w naszej skórze i kościach, w postaci hydrolizowanej ułatwiającej trawienie.
 

Pozytywne skutki dla sportowców:

  • Witamina C: wspomaga tworzenie kolagenu dla zdrowia chrząstki i kości.
  • Kwas hialuronowy: nawilża i jest obecny w płynie stawowym.
  • Magnez: niezbędny do syntezy tkanki łącznej i kości.
  • Ekstrakt z bambusa: dostarcza krzem niezbędny do produkcji kolagenu i tkanki łącznej.
     

Kluczowe zalety Collagen Plus:

  • Przyspiesza powrót do zdrowia i pomaga zapobiegać kontuzjom.
  • Łagodzi ból i stan zapalny stawów i kości.
  • Zachowuje gęstość kości.
  • Zwiększa siłę stawów, ścięgien i więzadeł.
  • Zwiększa transmisję siły mięśni.

Dodatkowo Collagen Plus zawiera składniki uzupełniające, które wzmacniają jego działanie.

Naturalna produkcja kolagenu zmniejsza się po 30. roku życia, dlatego konieczne jest uzupełnienie poziomu kolagenu.

Wybór przez firmę Weider postaci proszku zapewnia dłuższy okres przydatności do spożycia i łatwą konsumpcję — wystarczy wymieszać z wodą, aby uzyskać produkt gotowy do użycia.

Collagen Plus

Zaawansowana formuła dla kości, stawów i chrząstek

★★★★★
★★★★★
(17)

Smak

CYTRYNA

Rozmiar


300 g
30 porcje
84

Collagen Plus: niezbędny dla zdrowych mięśni, chrząstek i kości

Naszym kluczowym składnikiem są najwyższej jakości peptydy kolagenowe, w szczególności Peptan® – wybrane ze względu na swoją jakość i udowodnioną skuteczność. Peptan to czysty, naturalny produkt zawierający bioaktywne peptydy kolagenu typu I, identyczne z tymi występującymi w naszej skórze i kościach, w postaci hydrolizowanej ułatwiającej trawienie.
 

Pozytywne skutki dla sportowców:

  • Witamina C: wspomaga tworzenie kolagenu dla zdrowia chrząstki i kości.
  • Kwas hialuronowy: nawilża i jest obecny w płynie stawowym.
  • Magnez: niezbędny do syntezy tkanki łącznej i kości.
  • Ekstrakt z bambusa: dostarcza krzem niezbędny do produkcji kolagenu i tkanki łącznej.
     

Kluczowe zalety Collagen Plus:

  • Przyspiesza powrót do zdrowia i pomaga zapobiegać kontuzjom.
  • Łagodzi ból i stan zapalny stawów i kości.
  • Zachowuje gęstość kości.
  • Zwiększa siłę stawów, ścięgien i więzadeł.
  • Zwiększa transmisję siły mięśni.

Dodatkowo Collagen Plus zawiera składniki uzupełniające, które wzmacniają jego działanie.

Naturalna produkcja kolagenu zmniejsza się po 30. roku życia, dlatego konieczne jest uzupełnienie poziomu kolagenu.

Wybór przez firmę Weider postaci proszku zapewnia dłuższy okres przydatności do spożycia i łatwą konsumpcję — wystarczy wymieszać z wodą, aby uzyskać produkt gotowy do użycia.

Zmieszać 10 g proszku z 200 ml wody. Przyjmować jedną porcję rano ze śniadaniem.

SKŁAD NA 100 g 10 g
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 330 kcal 33 kcal
BIAŁKO 81 g 8 g
WĘGLOWODANY 2,6 g 0,3 g
SÓL 1,3 g 0,1 g
AMINOKWASY
WITAMINY
Witamina C (Kwas Askorbinowy) 800 mg 80 mg
MINERAŁY
Magnez 640 mg 64 mg
OCHRONA STAWÓW
Kolagen 90 g 9 g
Kwas Hialuronowy 260 mg 26 mg
EKSTRAKTY Z ZIÓŁ I ROŚLIN
Kurkuma (Turmeric) 2000 mg 200 mg
Ekstrakt z Bambusa 550 mg 55 mg
SKŁADNIKI: 93% peptydów kolagenowych, substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy; węglan magnezu, ekstrakt kurkumy (stabilizator: fosforan wapnia; emulgator: polisorbat 80; ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.), regulator kwasowości: kwas cytrynowy), L-askorbinian wapnia (witamina C), suszony ekstrakt z pędów bambusa (Bambusa bambos) (70% krzemionki), naturalny aromat, kwas hialuronowy, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, soi, mleka, orzechów drzewnych, łubinu i ich pochodnych.

Opinie o Produkcie

Daj nam znać, co myślisz.

Koszyk