To bardzo szczególne i inne białko serwatkowe, nie jest to byle jaki produkt, to znaczy nie jest to shake wykonany ze standardowego koncentratu białka serwatkowego (WPC), ponieważ w przypadku tego produktu wykorzystaliśmy jako jedyne źródło białka innowacyjny surowiec GrassFit™ 80WPC. Białko serwatkowe charakteryzuje się dużą rozpuszczalnością, nawet przy kwaśnym pH (żołądek), dzięki czemu jest szybko trawione, niemal natychmiast dostarczając aminokwasy do krwi, dzięki czemu mogą zostać wykorzystane przez mięśnie w procesach regeneracji, utrzymania lub zwiększenia masa mięśniowa.
Ponieważ jest uzyskiwany nie tylko w niskiej temperaturze i poprzez mikroultrafiltrację przez membrany, ale także dlatego, że jest to jedyny koncentrat białka serwatkowego otrzymywany ze świeżego mleka od wypasanych krów, które również jest zbierane dwa razy dziennie, aby móc używaj świeżo udojonego mleka. Oznacza to, że profil składników odżywczych bardzo różni się od konwencjonalnych koncentratów serwatkowych, np. zmienia się profil kwasów tłuszczowych, w naturalny sposób zwiększając ilość jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Pozyskiwany jest także z mleka surowego, czyli nie poddawany jest żadnej obróbce cieplnej, dzięki czemu wszystkie zawarte w nim składniki odżywcze, w tym białka, które nie ulegają denaturacji, pozostają w nienaruszonym stanie, dzięki czemu wszystkie niezbędne aminokwasy pozostają w doskonałej kondycji. w tym lizynę, która jest jedną z najbardziej termowrażliwych substancji i często jest używana jako wzorzec jakości dla tego typu produktów. Dlatego ma wysoki procent niezbędnych aminokwasów, w tym tych o rozgałęzionych lub rozgałęzionych łańcuchach (leucyna, izoleucyna i walina), znanych jako BCAA.
W przypadku tego białka serwatkowego również zdecydowaliśmy się na stworzenie produktu tak naturalnego, jak to tylko możliwe, dlatego wybraliśmy Tasteva® jako słodzik. Chodzi o glikozydy stewiolowe ekstrahowane bezpośrednio z liści stewii (Stevia rebaudiana B.), a więc są one naturalne, a nie inne, które stosuje się w podobnych produktach i które są wytwarzane syntetycznie, a przez to tańsze. ale nie są otrzymywane z rośliny Stevia. Ponadto Tasteva® metoda ekstrakcji opiera się na opatentowanym procesie, w którym jako rozpuszczalnik wykorzystuje się wyłącznie wodę, to znaczy bez rozpuszczalników, takich jak alkohole (etanol, metanol lub inne), aceton itp. W ten sposób unika się posmaku i gorzkich niuansów zapewnianych przez inne glikozydy stewiolowe.
Chcieliśmy stworzyć produkt możliwie najlepiej trawiony i taki, który mógłby przyjąć zdecydowana większość ludzi, dlatego dodaliśmy enzym Laktazę. Enzym ten odpowiada za rozerwanie wiązania zawierającego laktozę, aby mogła zostać prawidłowo strawiona. Ponieważ niektóre osoby nie tolerują laktozy, chociaż produkt zawiera niewielką ilość na dawkę (1,7 g), woleliśmy dodać ten enzym, aby ułatwić jego trawienie.
Smak
Rozmiar
To bardzo szczególne i inne białko serwatkowe, nie jest to byle jaki produkt, to znaczy nie jest to shake wykonany ze standardowego koncentratu białka serwatkowego (WPC), ponieważ w przypadku tego produktu wykorzystaliśmy jako jedyne źródło białka innowacyjny surowiec GrassFit™ 80WPC. Białko serwatkowe charakteryzuje się dużą rozpuszczalnością, nawet przy kwaśnym pH (żołądek), dzięki czemu jest szybko trawione, niemal natychmiast dostarczając aminokwasy do krwi, dzięki czemu mogą zostać wykorzystane przez mięśnie w procesach regeneracji, utrzymania lub zwiększenia masa mięśniowa.
Ponieważ jest uzyskiwany nie tylko w niskiej temperaturze i poprzez mikroultrafiltrację przez membrany, ale także dlatego, że jest to jedyny koncentrat białka serwatkowego otrzymywany ze świeżego mleka od wypasanych krów, które również jest zbierane dwa razy dziennie, aby móc używaj świeżo udojonego mleka. Oznacza to, że profil składników odżywczych bardzo różni się od konwencjonalnych koncentratów serwatkowych, np. zmienia się profil kwasów tłuszczowych, w naturalny sposób zwiększając ilość jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Pozyskiwany jest także z mleka surowego, czyli nie poddawany jest żadnej obróbce cieplnej, dzięki czemu wszystkie zawarte w nim składniki odżywcze, w tym białka, które nie ulegają denaturacji, pozostają w nienaruszonym stanie, dzięki czemu wszystkie niezbędne aminokwasy pozostają w doskonałej kondycji. w tym lizynę, która jest jedną z najbardziej termowrażliwych substancji i często jest używana jako wzorzec jakości dla tego typu produktów. Dlatego ma wysoki procent niezbędnych aminokwasów, w tym tych o rozgałęzionych lub rozgałęzionych łańcuchach (leucyna, izoleucyna i walina), znanych jako BCAA.
W przypadku tego białka serwatkowego również zdecydowaliśmy się na stworzenie produktu tak naturalnego, jak to tylko możliwe, dlatego wybraliśmy Tasteva® jako słodzik. Chodzi o glikozydy stewiolowe ekstrahowane bezpośrednio z liści stewii (Stevia rebaudiana B.), a więc są one naturalne, a nie inne, które stosuje się w podobnych produktach i które są wytwarzane syntetycznie, a przez to tańsze. ale nie są otrzymywane z rośliny Stevia. Ponadto Tasteva® metoda ekstrakcji opiera się na opatentowanym procesie, w którym jako rozpuszczalnik wykorzystuje się wyłącznie wodę, to znaczy bez rozpuszczalników, takich jak alkohole (etanol, metanol lub inne), aceton itp. W ten sposób unika się posmaku i gorzkich niuansów zapewnianych przez inne glikozydy stewiolowe.
Chcieliśmy stworzyć produkt możliwie najlepiej trawiony i taki, który mógłby przyjąć zdecydowana większość ludzi, dlatego dodaliśmy enzym Laktazę. Enzym ten odpowiada za rozerwanie wiązania zawierającego laktozę, aby mogła zostać prawidłowo strawiona. Ponieważ niektóre osoby nie tolerują laktozy, chociaż produkt zawiera niewielką ilość na dawkę (1,7 g), woleliśmy dodać ten enzym, aby ułatwić jego trawienie.
Zmieszać 30 g proszku (1 miarka) z 300 ml półtłustego mleka (1,5% tłuszczu) lub wody. Spożywać po treningu
| SKŁAD NA | 100 g | 30 г |
|---|---|---|
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 382 kcal | 115 kcal |
| BIAŁKO | 72 g | 22 g |
| WĘGLOWODANY | 11 g | 3,2 g |
| • cukry | 5,6 g | 1,7 g |
| TŁUSZCZ | 3,4 g | 1 g |
| • kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g | 0,71 g |
| BŁONNIK (Celuloza) | 0,53 g | 0,16 g |
| SÓL | 0,86 g | 0,26 g |
| AMINOKWASY |
Opinie o Produkcie
Daj nam znać, co myślisz.
Jesteśmy wdzięczni za twoją opinię.
Po weryfikacji przez moderatora
Pojawi się na stronie.